Fotoceramica

Fotoceramica reprezintă

procesul de imprimare a unei fotografii digitale sau a unei imagini pe o placă de ceramică prin utilizarea tehnologiei de transfer termic. Această metodă este adesea folosită pentru a crea plăcuțe memoriale sau placaje funerare, care includ fotografii ale persoanelor decedate pentru a fi amplasate pe monumentele funerare.

Fotoceramica este o opțiune populară pentru acei care doresc să personalizeze monumentele funerare și să adauge o notă personală la memoria persoanei decedate. Aceasta poate fi o modalitate bună de a crea o imagine durabilă a persoanei dragi, care să poată fi vizitată și onorată de rude și prieteni pentru mult timp după înmormântare.

Este important să țineți cont de faptul că fotoceramica poate fi costisitoare și poate dura mai mult timp pentru a fi produsă decât alte opțiuni pentru placarea monumentelor funerare, cum ar fi gravarea. În plus, calitatea imaginii poate fi afectată de condițiile meteorologice și de expunerea la soare sau alte elemente naturale.

Procesul de obținere a unei fotoceramici pentru o placă memorială implică de obicei următorii pași:

 1. Selectarea fotografiei: se selectează o fotografie digitală sau o imagine pe care doriți să o utilizați pe placă.
 2. Editarea fotografiei: imaginea poate fi editată înainte de a fi imprimată pe placa de ceramică. Unele companii care oferă servicii de fotoceramice pot oferi servicii de editare a imaginilor pentru a le îmbunătăți calitatea.
 3. Imprimarea fotoceramicii: imaginea este imprimată pe o hârtie specială prin utilizarea unei imprimante cu jet de cerneală. Acest proces utilizează cerneală specială și tehnologia de transfer termic pentru a transfera imaginea pe placa de ceramică.
 4. Fixarea cernelei: placa de ceramică este încălzită la o temperatură ridicată pentru a fixa cerneala și a crea o imagine durabilă.
 5. Lustruirea: placa de ceramică este lustruită pentru a îndepărta orice urme de murdărie sau cerneală rămasă și pentru a crea o finisare netedă și lucioasă.

După finalizarea procesului, placa de ceramică poate fi instalată pe monumentul funerar sau poate fi folosită în alte scopuri, cum ar fi crearea unui cadou personalizat.

Plăcile de fotoceramică pot avea o varietate de forme și dimensiuni

Pot fi personalizate pentru a se potrivi cu orice stil sau design de monument funerar. Câteva exemple de forme obișnuite pentru plăcile de fotoceramică includ:

 1. Dreptunghiular: forma dreptunghiulară este cea mai comună pentru plăcile de fotoceramică, deoarece este o formă convențională și ușor de integrat în designul monumentului.
 2. Rotund: plăcile de fotoceramică rotunde sunt populare pentru a fi folosite pe monumente funerare care au o tematică religioasă sau spirituală.
 3. Oval: plăcile ovale de fotoceramică sunt potrivite pentru a fi utilizate pe monumente funerare care au un design mai clasic și elegant.
 4. Inimă: plăcile de fotoceramică în formă de inimă sunt populare pentru a fi utilizate pe monumente funerare care se adresează persoanelor dragi sau care au o tematică romantică.
 5. Personalizate: multe companii care oferă servicii de fotoceramică pot crea plăci personalizate în orice formă sau dimensiune, pentru a se potrivi cu specificațiile și preferințele clienților.

 

fotoceramica, fotoceramica funerara, poze cruce, poza funerara

 

Atasare fotoceramica pe monument sau pe cruce

Plăcile de fotoceramică pot fi lipite direct pe monumentul funerar cu ajutorul unor adezivi puternici și rezistenți la intemperii. Există mai multe tipuri de adezivi special concepuți pentru a fi utilizați pe suprafețe din piatră, marmură sau granit, care pot fi folosiți pentru a lipi placa de fotoceramică pe monumentul funerar.

Cu toate acestea, este important să luați în considerare faptul că lipirea plăcii de fotoceramică poate face dificilă înlocuirea acesteia în cazul în care este nevoie să fie schimbată sau reparată. În plus, există riscul ca placa să se deterioreze în timp sau să se desprindă din cauza condițiilor meteorologice extreme sau a uzurii normale.

În general, atașarea plăcii de fotoceramică cu ajutorul unor suporturi sau cleme este o opțiune mai sigură și mai ușor de întreținut pe termen lung. Este recomandat să consultați un profesionist sau să urmați instrucțiunile specifice ale producătorului sau ale companiei care oferă serviciile de fotoceramică înainte de a decide metoda de atașare a plăcii de fotoceramică pe monumentul funerar.

Plăcile de fotoceramică sunt de obicei atașate pe monumente funerare prin lipire cu adeziv special dar este indicat sa fie fixate cu ajutorul unor suporturi sau cleme speciale. Există mai multe opțiuni disponibile, dar în general procesul de instalare poate fi descris astfel:

 1. Curățarea suprafeței: suprafața pe care va fi atașată placa de fotoceramică trebuie să fie curată și uscată înainte de instalare. În general, se recomandă utilizarea unui detergent neutru și a unei cârpe moi pentru a curăța suprafața monumentului funerar.
 2. Amplasarea plăcii: placa de fotoceramică se poate atașa de obicei pe partea frontală a monumentului funerar, într-un loc stabilit de comun acord cu administratorul cimitirului sau cu compania care oferă serviciile de înhumare. Dacă placa are dimensiuni mari sau greutate, este recomandată atașarea unui suport sau a unor cleme pentru a se asigura că va fi fixată în siguranță pe monumentul funerar.
 3. Asamblarea suporturilor: în cazul în care placa de fotoceramică este atașată cu ajutorul unor suporturi speciale, acestea trebuie asamblate și fixate de obicei pe partea din spate a plăcii înainte de a fi instalată pe monument.
 4. Montarea plăcii: după ce suprafața monumentului a fost pregătită și suporturile au fost asamblate, placa de fotoceramică poate fi atent fixată pe monumentul funerar, folosindu-se șuruburi, dibluri sau alte elemente de fixare.
 5. Verificarea instalării: după instalarea plăcii de fotoceramică, este important să se verifice atent instalarea și să se asigure că placa este fixată în siguranță pe monumentul funerar și că este aliniată și nivelată corect.

Este important să luați în considerare instrucțiunile specifice ale companiei care oferă serviciile de fotoceramică sau ale administratorului cimitirului înainte de a instala placa pe monumentul funerar.

Print foto, Fotografii, magneti foto, Print album foto, Albume foto clasice, photobook, albume foto digitale, Printare pe ceramica, Placi funerare, fotoceramica, fotoceramica funerara, fotoceramica funerara iasi, fotoceramica funerara pret, cani, placi faianta, Poze cruce cimitir, Poze cruce cimitir pret, Studio foto, sedinte foto pentru persoane, sedinte foto nunta, sedinte foto familie, sedinta foto corporate, fotografie de produs, Cabina foto, cabina foto Iasi, cabina foto 360, video booth, video booth 360, cabina foto nunta, Cabina foto la evenimente, fotograf nuna, fotograf nunta, fotograf nunta pret, foto, fotografii, sedinte foto private, Sesiune foto nunta in aer liber sau in studio, developare poze online

Print foto si printare fotografii, fotoceramica funerara si foto ceramica pentru cruce. Developare foto online pret actualizat la zi. Magneti foto pentru nunta, printare album foto. Fotograf nunta, sedinte foto nunta.
Albume foto clasice, photobook, albume foto digitale.
Printare pe ceramica
Placi funerare, cani, placi faianta…
Studio foto
Un studio foto pentru persoane și produse.
Cabina foto, foto booth, video booth 360, oglinda magica. Cabina foto la evenimente in tara. Comanda online orice servicii la AllPrint Iasi – studio foto

 

Oferim servicii fotoceramica in: Abrud, Adjud, Agnita, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Anina, Aninoasa, Arad, Ardud, Avrig, Baia de Arieș, Baia de Aramă, Baia Mare, Baia Sprie, Baicoi, Băbeni, Babadag, Bacău, Băcia, Baia, Balș, Băile Govora, Băile Herculane, Băilești, Bălan, Bălcești, Balta, Bălțătești, Balșa, Band, Baraolt, Bărbulețu, Bârlad, Beclean, Beiuș, Berbești, Berești, Bicaz, Bilbor, Blaj, Blejoi, Bolintin-Vale, Boldești-Scăeni, Borșa, Botoșani, Brad, Bragadiru, Brăila, Breaza, București (Capitala), Buftea, Buhuși, Bușteni, Buzău, Călan, Călimănești, Câmpeni, Câmpia Turzii, Câmpina, Câmpulung Moldovenesc, Câmpulung Muscel, Carei, Caracal, Caransebeș, Căzănești, Cavnic, Cehu Silvaniei, Cermei, Chitila, Chișineu-Criș, Cisnădie, Cluj-Napoca, Codlea, Comănești, Copșa Mică, Corabia, Costești, Costești-Deal, Covasna, Craiova, Cristuru Secuiesc, Cugir, Curtici, Dăbuleni, Darabani, Dej, Deva, Dorohoi, Drăgănești-Olt, Dragomirești-Vale, Drobeta-Turnu Severin, Drăgășani, Dumbrăveni, Târgu Ocna, Târgu Jiu, Târgu Lăpuș, Târgu Mureș, Târgu Neamț, Târgu Secuiesc, Târnăveni, Tășnad, Tecuci, Teiuș, Tileagd, Timișoara, Toplița, Topoloveni, Tulcea, Turceni, Turda, Turnu Măgurele, Ulmeni, Ungheni, Urlați, Urziceni, Vașcău, Vatra Dornei, Vălenii de Munte, Vânju Mare, Vaslui, Vicovu de Sus, Victoria, Vișeu de Sus, Vlăhița, Voluntari, Zalău, Zărnești, Zimnicea.

Comenzile se preiau online pe site si se livreaza prin curier rapid.